ÄLSKADE VÄN

18 oktober, 2016|Posted in: Vardagsbabbel

Åh, vilken tråkig situation jag sitter i just nu.

Igår var vi till ReDog igen för röntgen och djupare undersökning av henne, vilket inte gav de besked jag önskade. Tassen är inte problemet, den var redan bättre, däremot så röntgade vi armbågarna och höger är ren och fin men vänster har små små förändringar. Så små att veterinär inte kan avgöra vad det är, bara att det är någonting som pågår. Det tråkiga i det hela nu är att försäkringen inte täcker någonting. Vi skulle vilja ta henne till en ortoped för bedömning om CT eller artroskopi skulle behövas, vilket tyvärr inte är möjligt utan försäkring. Det blir enorma summor. Försäkringen täcker inte om hunden inte varit försäkrad innan 4 månader, och tidigare ägare hade henne inte försäkrad. Vilket betyder att min försäkring inte täcker någonting. Så hemskt att veta att man kanske kunde gjort mer. H e m s k t. Känns som det ligger framför näsan på mig men någon hela tiden rycker undan möjligheten. Så ledsen för det.

Men, förändringarna är så små och upptäckta så tidigt så istället sätter vi henne på antiinflammatorisk medicin och rehab och sedan återbesök om 3v för att se hur läget ser ut. Många hundar blir bra även utan ortopedtitt så jag håller verkligen alla mina tummar. Men jag hade ändå ett litet sammanbrott igår, för värsta tänkbara utfall om det inte hjälper och förändringarna bara blir värre.

Men, en tröst i det hela är att vi är jättetidigt på det, och det kan faktiskt stoppas redan här med lite tur. Så bästa utfall är ju att medicinering och rehab gör att hon blir helt bra! Men jag är åtminstone väldigt glad att jag följde min magkänsla om att någonting var fel, vilket jag faktiskt fick beröm för. Att jag upptäckt det så tidigt och faktiskt kom in. Tydligen avfärdar många det som växtvärk och annat. Hade vi varit ett halvår senare hade utgångsläget förmodligen varit sämre. Så det är åtminstone skönt. Och hon är ju faktiskt ohalt, pigg och lika glad som vanligt, icke att förglömma! 🙂

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*