IN PROGRESS

3 maj, 2016|Posted in: Husbygge

Som jag sa så har vi nästan själva glömt bort hur det såg ut när vi började denna resa…

Vi har tagit bort i princip allt som stod på tomten innan. Tre mindre ”byggnader” varav två skjul/uthus/bodar, vet inte riktigt vad de klassades som, haha. Mer eller mindre fallfärdigt var åtminstone statusen. Sen fanns också någon typ av uteplats som stod på sidan om där det gamla huset stod. Utöver det så är det massor av träd som är nedtagna, en enorm tall, x antal stora björkar och några enar (tror vi är uppe i 20 kubik ved nu….) och sen otaliga buskar, häckar och annat skit. Som sagt så har vi rensat bort i princip allt. Det har resulterat i en väldigt mycket ljusare tomt där solen kommer åt, betydligt trevligare utsikt bakåt där den framtida altanen kommer placeras och framförallt så känns hela tomten så mycket större. Tanken är sedan att sätta upp en snygg häck runtom tomten för att avskärma och insynsskydda en del. Men det blir ett senare projekt. T har varit helt grym med all veden och han har verkligen gjort ett hästjobb. Själv vill jag aldrig mer se en björkgren eller taggbuske i hela mitt liv. Det är ett helvete att hålla på med. Mellan tummen och pekfingret så har vi nog varit på tippen och lämnat av mellan 100-150 lass med både grenar, ris och även material från när vi rev uthusen. Tur det är nära!

Kan ju passa på att tacka alla som hjälpt och hjälper till också, det uppskattas verkligen!

Såhär såg det ut när vi började kontra idag. För tillfället så ser det ju ut som ett slagfält men det är lite så det blir. Nästan projekt är att bygga en väg in till ”huset” och även parkering så vi och diverse tunga lastbilar, kranbilar och annat har någon stans att ta vägen in på tomten. Annars fastnar man förmodligen i nån lerpöl.

Tomten1

tomten2

tomten3

 

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*