DAGENS RIDPASS

12 juli, 2015|Posted in: "Riddagbok"

Eller gårdagens rättare sagt.

Red i ridhuset, och jag kan bara säga att jag tackar gudarna för det dessa varma sommardagar. Temperaturen håller sig väldigt sval där inne även under de varmaste timmarna, så otroligt skönt. Väldigt skönt för hästarna som även står uppstallade där inne.

Hur som, jag fokuserade mer på galoppen igår, vilket jag kommer börja göra mer och mer nu. Traven är ganska bra, där fortsätter vi jobba på lösgjordheten men vi får ta det lite vackert. Galoppen är klurigare. Han är fin där också men stundtals vill han gärna krypa upp lite med nacken och trampa luft vilket resulterar i att han släpper aningens stödet på bettet. Det får inte ske. Har jag inget stöd i bettet så är allt jag producerar waste, ungefär som att försöka blåsa luft i en ballong som läcker. Jag vill att han ska komma fram med näsan, suga på bettet, upp med ryggen och fortsätta trampa på i en rund och trevlig galopp, oavsett vilken växel jag väljer att använda. Växlar som vi för övrigt precis börjat använda oss av, dom är också under konstruktion fortfarande. Som allt annat. Jag tyckte faktiskt att jag fick till en trevligare känsla i galoppen än vad jag lyckats med tidigare. Jobbade lite med bytena som också dom är lösgjörande. Det är lite där vårt main fokus ligger, lösgjordhet, lösgjordhet, lösgjordhet. Han behöver komma loss i kroppen ett par hack till, men han är på god väg. Det är inte heller helt enkelt eftersom vi får lära in även skolor och skänkelvikningar tex, så det har varit lite moment 22 då många bra övningar inte går att genomföra eftersom han inte förstår hjälperna. Hur som så är målet att komma till samma punkt i galoppen som vi i många fall når i traven, en avspändhet men med fortsatt driv, sug på bettet och fokuserat inre. Jag vill ha honom som ett dragspel på ”längden”, geleråtta i sidorna, en gummisnodd från bakhov till nos och en mört i sinnet. Dit har vi en bit kvar. Men skam den som ger sig!

IMG_0344

1 Comment

 1. Frida
  25 augusti, 2015

  Leave a Reply

  Hej!
  Kul att följa din blogg och utvecklingen med din häst.
  En fråga, vet att du (om jag inte har helt fel) innan haft honom ute för försäljning?
  Skulle du kunna sälja honom idag? 🙂 alltid en spännande fråga och vad som fick dig tillbaka?

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*