Utomhusdebuten avklarad med godkänt resultat!

25 april, 2014|Posted in: Träning & tävling

Här händer det grejer, knappt så jag själv hänger med!

Har hunnit med att tävla återigen, första utomhus för säsongen på fantastiska Sundbyholm! Eller ja, första utomhus på ett par år skulle man kunna säga. Åtminstone för min del! Jag är nöjd, en bom ner blev dagens resultat. Egentligen hoppade han bra men som vanligt lite för slapp i framtassarna.

Testade ett nytt bett idag också. Eller inte bett, beroende hur man ser på saken. Igår fick jag nämligen någon idé om att jag skulle slänga på ett hack då jag är så trött på detta eviga strulande med tungan och sagt och gjort det gjorde jag. Dessutom fungerade det över förväntan så det fick hänga på idag också. Hade lite problem med servon ett par gånger på banan men i övrigt funkade det super! Han var fantastiskt fin på framhoppningen och likaså på framridningen. Väl på banan så blev han lite spänd och spooky och stod emot lite. Inte för hindren i sig utan mer att han som sagt blir lite tittig, därav den otroligt hemska ryttarinsatsen i kombinationen. Nästan så man borde skjutas. Alternativt bli levande begravd så man får lida för sina misstag. En sådan miss var länge sen, usch. Men som sagt, han blev lite spänd och jag fick inte riktigt honom fram och då blev det som det blev. Stackars häst.

Att han blir spänd får jag nog ta så här i början, första utomhus och sundbyholm är ju trots allt en ganska maffig arena med mycket av allt. Dessutom är han fortfarande inte så gammal. Förhoppningsvis är det någonting som jobbas bort med rutin. Men i det stora hela så var egentligen allt väldigt mycket bättre än förra helgen, till min stora glädje. Framförallt framhoppningen, där var han fantastisk! Så småningom är målet att ta med mig precis den känslan och bibehålla den en hel bana igenom. Men det kommer, tids nog.

Det här året har vi också sagt är ett år där vi samlar rutin, lär känna varandra, skapar trevliga förutsättningar osv. Vi jagar inte resultat, vi skyndar inte, vi har inte överdrivet höga krav. Jag själv behöver också bli varm i kläderna igen! Mycket kan bli bättre men mycket är faktiskt också ganska bra! Känns otroligt roligt att kunna sätta upp långsiktiga mål och ha en häst som passar mig förbaskat bra och som förhoppningsvis har det som krävs för det jag vill uppnå. Som sagt det här året är helt enkelt ett läroår på alla plan, det är väl förvisso alla år men jag tror ni hajar poängen. Jag försöker planera för att vi inom ett par år ska ta oss till en betydligt högre än den nivå vi befinner oss på nu. Hur det kommer gå vet vi dock inte, det återstår att se. Men möjligheterna finns åtminstone och det är alltid en fördel. Ge oss ett år till på marken och jag tror det kommer ha hänt ganska mycket! Åtminstone är det vad jag hoppas på.

IMG_2525Ni får som sagt gärna ha överseende med min ofantligt hemska tabbe in i kombinationen, nog att han faktiskt skulle tagit skänkeln och inte trampat om men var jag tvungen att hänga så förbaskat i honom ut över oxern?! Jaja, gjort är gjort. Tack för räddningen kompis. Han kanske kände att han var tvungen att kompensera för sitt skitpet innan… 😉

2 Comments

 1. fillan höglund
  26 april, 2014

  Leave a Reply

  Såg ju supertrevligt ut! Han är fin den där grabben 🙂

  • Mikaela Larsson
   27 april, 2014

   Leave a Reply

   Tackar! Jodå, bara hon som håller i tyglarna styr som hon ska… 😉

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*